Следвайте ни

Дежурни групи в 4 детски градини за децата на медиците

Приемат хлапетата от сряда след заявление по мейла до избраното учебно заведение

viber icon

Дежурни групи в 4 общински детски градини и една яслена група ще приемат от сряда децата на  медицински работници от болнични заведения, медицински центрове и ДКЦ. Организацията е направена от Община Пловдив и учебните заведения, за да имат възможност медиците да работят при осигурена грижа за децата им по време на локдауна до края март, който оставя затворени учебните заведения за всичски останали малчугани, както и за учениците и студентите.

„Детските заведения с дежурни групи са в близост до големите болници, така че да е удобно за родителите. Ще бъдат сформирани смесени групи в четири детски градини, както и една яслена. При необходимост имаме готовност да разкрием още места“, заяви зам.-кметът с ресор „Образование, бизнес развитие и европейски политики“ Стефан Стоянов.

Детските заведения, които ще приемат деца на медицински работници, са в различни райони на града. За "Централен" дежурна е ДГ „Зора“, в район „Западен“ – ДГ „Рая“, в  „Северен“ – ДГ „Захарно петле“, но в базата си ул. „Петър Шилев“ № 1, в район „Южен“ – ДГ „Албена“. В ДГ „Зора“ ще има и яслена група.

Всички медицински работници, чиито деца са записани в общински детски градини в Пловдив и желаят да се възползват от посещение в дежурните групи, е необходимо да подадат заявление със свободен текст на електронния адрес на избраното детско заведение: 

-              ДГ „Зора“ – [email protected]; 032/642-792;

-              ДГ „Рая“ – [email protected]; 032/33 41 36;

-              ДГ „Захарно петле“ – [email protected]; 032/953-256;

-              ДГ „Албена“ – [email protected]; 032/692-905.

При постъпване на детето родителят попълва декларация по образец /Приложение № 1/, с която удостоверява, че поне един от родителите работи в здравно заведение на територията на Община Пловдив.

Както "Марица" разказа, дежурни групи бяха осигурени от Община Пловдив и общинските детски градини и при предишния локдаун в края на миналата година.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?