Следвайте ни

Децата в ДГ „Бреза” празнуват трите големи пролетни празника с танци и песни

viber icon

Децата от ДГ „Бреза” изнесоха концерт, посветен на Лазаровден, Цветница и Великден в двора на детското заведение с втори адрес бул. „Дунав” 69.Малчуганите изпълниха танци, песни и стихотворения, свързани с трите големи пролетни празника.Във фоайето на детската градина беше подредена тематична изложба.

След тържествената част, с помощта на родители и учители, малките възпитаници на детското заведение засадиха 65 рози и 3 магнолии.Зелената инициатива протече под мотото „Роза засади, радост донеси и Великден посрещни”.

„Благодарим за съдействието на кмета на район „Северен” г-н Стоян Алексиев за предоставените цветя и дървета, които ще донесат много красота и настроение в нашата детска градина”, сподели директорът й Нели Димитрова.

„Похвална е инициативата да бъдат насадени тези чудесни рози-символ на България, създавайки у децата добро отношение към природата, която трябва да пазим и обичаме”, каза Стоян Алексиев.

В знак на благодарност за оказаната от кмета помощ в доставянето на посадъчния материал, децата от II Б група му поднесоха изработена от тях и учителката им г-жа Филипова картина с акварелни бои, с изображение на Лазарка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Dinko maina

Dinko maina

26.04.2021 | 18:50

Slanchicata sa nai hubavoto neshto na sveta.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?