71
Следвайте ни

Деца разказват на Богородица за своето детство в конкурс СНИМКИ

viber icon

Деца разказват на Богородица за своето детство в осмия национален конкурс на Пловдивската митрополия „Въведение Богородично“. По традиция той се организира по повод 21 ноември – Деня  на православната християнска младеж и семейство, от културно-просветния отдел на митрополията с благословението на митрополит Николай.

„Целта е да се стимулират творческите заложби и изяви на учениците да изразят чувствата и вълненията си по повод християнския празник; да  вникнат в ролята и важността на семейството – да съхранява любовта, да възпитава децата си във вяра, благочестие, почит и уважение към родителите, както малката Мария - Св. Богородица, за да може човек най-пълноценно да изпълни своята мисия в света“, обясняват организаторите.

В раздела за рисунки могат да участват ученици от 1. до 12. клас, разделени в 6 възрастови групи. Рисунките трябва да са авторски, с формат 35/50.

Тази година в раздела за литературни творби са зададени конкретни теми. За децата от 4. до 7. клас тя е „Какво искам да разкажа на Света Богородица за моето детство“. По-глемите ще разсъждават по темата „Ако бях родител, как бих възпитавал/а децата си във вяра и християнски добродетели“.

Крайният срок е10 ноември. Литературните произведения с обем до 2 страници трябва да се изпратят на имейла на на Културно-просветния отдел: [email protected] Рисунките е необходимо да бъдат изпратени по пощата на адреса на Пловдивската митрополия: ул. „Станислав Доспевски“ 14.

Всички творби трябва да имат заглавие, трите имена на автора, клас, училище, телефон за контакт, както и име и телефон на преподавателя. Ще бъдат отличени учениците, класирани на първоите три места по раздели и възрастови групи.

Рисунките са на наградени участници в миналогодишното издание на конкурса "Въведение Богородично"

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?