46
Следвайте ни

Деца радват с картички непознати баби и дядовци на село

viber icon

Дядовци и баби, които са останали да живеят сами на село в карловския край, тази година ще получат специален коледен подарък - картичка с послание от дете.

Народното читалище "Христо Ботев - 1928 г." в село Столетово и Сдружението с нестопанска цел "Млади, активни, креативни" подемат кампанията, като предизвикват хлапетата да изработят ръчно честитки за празниците с послание "За #Коледа2021 - зарадвай баба и дядо от село!".

Инициативата е насочена към деца, които обичат да творят и биха създали картичка с послание, с която да зарадват непознат възрастен за предстоящите коледни празници, обясняват организаторите.

Ще очакват ръчно измайсторените творения до 12 декември. После лично ще ги разнесат до домовете на баби и дядовци на село, за да се почувстват зарадвани за празниците. Целта е да се достигне до максимален брой самотни пенсионери в Карлово и околните села. "Колкото повече картички получим, толкова повече усмивки ще предизвикаме", добавят от двете организации.

Децата от селата, в които са седалищата им, могат да ги занесат лично, а останалите - да ги пратят по пощата.

Всички деца, които се включат, после на свой ред ще открият изненада в пощенската си кутия.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?