49

Деца правят мартеници в помощ на пострадалите в Турция и Сирия

Ученици от СУ “Св. св. Кирил и Методий” организират благотворителна кампания  “Да вържем мартеничка заедно” в подкрепа на пострадалите семейства от земетресенията в Турция и Сирия. Акцията е под патронажа на кмета на район “Западен” Димитър Колев и ще се проведе на 23 и 24 февруари в училището.

В инициативата ще се включат и деца в предучилищна възраст от ДГ “Росица”, ДГ “Елица”, ДГ “Светла”, ДГ “Дружба” с техните учители, които заедно ще изработват мартенички и пролетни картички. Те ще бъдат изложени на традициония Мартенски благотворителен базар, който се организира от Ученическия съвет и  се провежда  от 20 февруари до  1 март в училището. В него освен изработените специално за събитието мартенички и картички от децата и учениците ще бъдат изложени и артикули, изработени от професионалните паралелки  от професиите “Дизайнер” и “Танцьор”. 

Чрез съвместната дейност учениците и децата от детските градини в "Западен" ще се докоснат  до българските народни традиции и благотворителната кауза, а това ще подпомогне и  за плавния процес на адаптация към училищната среда.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?