1939

Деца от Монтесори групи с предимство в първи клас по същата методика

Деца, които са били в Монтесори група в детската градина, вече ще получават предимство от 2 допълнителни точки, когато кандидатстват в първи клас в паралелка, която също е по педагогиката на Мария Монтесори. Тази промяна в наредбата на електронен прием на първолаците в Община Пловдив ще се гледа на сесия на Общинския съвет на 16 март. 

Тя ще даде малка преднина на деца, които вече са били в Монтесори среда в детската градина, пред тези, които не са били по тази система. Но двете допълнителни точки не могат да натежат по друг начин в класирането - водещ с огромна разлика в точките остава критерият за местоживеене.

Новият ще се ползва само за паралелки първолачета в училищата, където се прилага системата на Монтесори. В момента това са СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в район „Западен“, ОУ „Екзарх Антим I“ в „Централен“, СУ „Константин Величков“ в „Южен“ и СУ „Св. Седмочисленици“ в „Тракия“. Целта е деца, чиито родители вече са избрали метода "Монтесори", да имат възможност да продължат да се обучават по този начин.

Промяната е съгласувана с училищните екипи. Във връзка с нея ще бъде направена корекция в софтуера, чрез който се извършва централизираният електронен прием на първолаци в общинските училища в Пловдив. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?