Следвайте ни

Деца изнасят лекции в музея на НОЩ/Пловдив

viber icon

Талантливият пловдивски ученик Теодор Йонов ще изнесе лекция в Природонаучния музей за НОЩ/Пловдив 2019 на 13 септември.

Той се води младши стажант и това не е първата му лекция. Вече участва на фестивала „Млада синя Земя”. „Умен е като професор и много чете”, казва за него директорът на музея д-р Огнян Тодоров.

10-годишното момче ще разкаже за „10 животни, които се радваме, че са изчезнали”. Това са праисторическите гиганти тиранозавър рекс, спинозавър и мегалодон.

Освен Теодор за Нощта на музеите се готви и 10-годишната Венета Махмудиева. Тя също се интересува от животни, макар да учи пиано в Музикалното училище. Свири на пиано от 2-годишна.

От същата възраст иска да е ветеринарен лекар или биолог.

Мечтата на Венета е да работи в Кралското географско дружество в Лондон като биолог.

"Биологията е основана много на математика затова искам да завърша Математическата гимназия", казва тя. В двора на дома си е пуснала на воля заек, а в лехата с розмарин живее нейният смок. /Марица.бг


  

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?