Следвайте ни

Деца и родители си пишат писма за Благовец

viber icon

Второкласници написаха писма до майките си по повод на днешния празник Благовещение - за да им ги дадат сутринта, преди да влязат онлайн в час.

Най-много им благодарят за помощта, харесва им да ги прегръщат и да правят нещо заедно, обобщава посланията класната на 2. Б от СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ Десислава Кръстева. 

Школото с най-много групи по религия - православие отбелязва Благовец като деня на майката - защото на този ден Дева Мария получава благата вест, че ще роди Спасителя. Почита и 8 март, но като деня на работещата жена.

Акцията за Благовещение е продължение на инициатива от миналата седмица. Темата сега се преплита с Благовец и се свързва с началото на пролетта.

Учителката разделила на три групи класа от 22 деца. Първата има задачата да проучи какво се носи на празника - например желязна монета. Втората търси информация какво се слага на софрата. А третата ще демонстрира онлайн характерните ритуали, сред които е премитането на двора и символично запалване на огъня като начало на нов живот.

Десислава Кръстева смята да се свърже и с родителите - в кратка онлайн среща привечер и с молбата те на свой ред да напишат писъмце на деца си. Важно е думите да не бъдат просто казани, а написани, защото така въздействат повече, остават и детето може да се връща към емоцията многократно. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?