Следвайте ни

Деца готвят модно ревю с кукли, даряват ги на болниците

Тоалетите ще бъдат ушити от възпитаниците на Школата по дизайн в ЦПЛР-ОДК, набират дарения от "Барби"

viber icon

Центърът за подкрепа на личностното развитие- ОДК - Пловдив ще зарадва децата в детските отделения и клиники в града. Ръководителят на школата по дизайн и хоби Мария Катилева стартира кампания за изработване на дрехи за кукли. Проектирането на тоалетите вече започна в рамките на онлайн обучението на децата с тема "Снежната кралица". Когато те се върнат присъствено, роклите ще бъдат ушити в ателието. Накрая ще има изложба, а Школата по фотография ще заснеме куклите фотомодели и ще изработи презентация с онлайн ревю.

За проекта се изискват много кукли тип „Барби“ и от центъра се обръщат с молба към всеки, който може, да подари. Куклите може да са стари, но е нужно да са запазени и здрави. След приключване на ревюто всички събрани кукли ще бъдат дарени на детските отделения и клиники в Пловдив. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати кукла на адрес бул. „Шести септември“ 193, за г-жа Мария Катилева, ръководител на школата по дизайн. 

Центърът за подкрепа на личностното развитие  – ОДК – Пловдив е институция в системата на предучилищното и училищното образование, в която се организират и провеждат дейности по интереси в областите „Науки и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“. Центърът предлага позитивна образователна среда, насърчаваща развитието на децата. В ЦПЛР функционират емблематични за града хорови и танцови състави, ръководени от изявени в областта на изкуствата личности. Екипът е представен от висококвалифицирани преподаватели с опит. Участието в заниманията по интереси в ОДК – Пловдив е безплатно и е свободен избор на детето.

В момента всички школи работят онлайн в над 80 виртуални класни стаи. Школите по математика и български език също  не спират подготовката на учениците за национално външно оценяване и държавни зрелостни изпити. Заниманията са безплатни за децата от община Пловдив.

През новата 2020/2021 учебна година в ОДК са сформирани 282 групи към 36 школи в трите области, като броят на децата, включени в тях, е приблизително 2500. През настоящата година стартира и школа по немски език за начинаещи.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?