2374
Следвайте ни

Държавата купува над 1 млн. тестове за ученици

viber icon

Държавата обяви обществената поръчка щадящи тестове за най-малките учениците.  За целта правителството отпусна 13 милиона лева на днешното си заседание. Със средствата ще се купят около  един милион и 600 хиляди антигенни тестове за учениците от 1-ви до 4-ти клас. Децата трябва да се тестват два пъти седмично.

Това е условието да могат скоро да се върнат в клас.  Както вече беше обяснено, родителите, които не желаят децата им да бъдат тествани, ще могат да ги оставят да учат дистанционно. Първата част от поръчката е за спешна доставка на 400 хиляди от тестовете.  Крайният срок за оферти е до петък.

Двойно повече ще учат децата от предучилищните групи през лятото  – реши  правителството. Часовете за допълнителна работа се увеличават на 40.  Това се прави, за да се наваксат пропуски по време на онлайн обучението и срещу отпадане на децата от системата, предаде bTV.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

смешници

смешници

28.10.2021 | 02:37

въпреки всичко ще откраднат и тези пари ......никой нормален родител няма да позволи да тестват детето му !!!! Те затова и купуват да има манджа и яка Пара !!!! Мама ви да е ба !!!!!

Отговори
1 0
Незнайков

Незнайков

27.10.2021 | 22:50

Признавам без бой Не ги купува от мен дъ знайте

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?