Следвайте ни

Даяна с три шестици на матурите иска да е гражданин на света

viber icon

Даяна Михайлова, която стана абсолютният шампион на матурите тази година с три пълни шестици по български, история и английски, ще следва в университета Уорик Ковънтри в Англия. Момичето от паралелка с английски, немски и история в СУ „Васил Левски” в Карлово ще учи на Острова международен мениджмънт. Междувременно чака и национална диплома от МОН.

Амбицията на Даяна е да не остане в Англия, а с отличен успех от първите две години през третата да се прехвърли в Пенсилванския университет в САЩ, който е от Бръшляновата лига.

Освен отличничка Даяна е и много активен човек и е участвала в различни проекти. По един от тях тийнейджърите създали симулация на ЕС. Именно това накарало момичето да избере да следва международен мениджмънт извън родината си.

Даяна въртяла и ученическа компания по програмата на „Джуниър ачийвмънт”. Стартъп фирмата се фокусирала върху занаятите  тъкачество и плъстене, организирала работилнички за деца и за възрастни. Младежите създали наръчници и видеоуроци, пратили ги в английско училище, а после посрещнали гости оттам на Празника на розата в Карлово. В последната година Даяна и връстниците  работили и за благотворителни каузи - събирали пари за изоставена историческа и за онкоболния баща на техен съученик.

Аз съм човек с позиция. Обичам непознатите води, нови хора, идеи и перспективи, казва Даяна. Била е кмет за един ден на Карлово през 2016 г. Ако има този шанс наистина, би направила родния си град по-зелен и би модернизирала библиотеката.

Мечтата  е след университета няколко години да работи в различни градове по света, а после да се върне в България и да създаде своя компания със седалище тук, дори и тя самата да работи от другаде дистанционно. Не само да събера пари за къща и да си устроя живота, а да направя нещо за държавата, казва Даяна.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?