Следвайте ни

Цялото училище в Скутаре минава на онлайн обучение

Три болни учителки, още две със симптоми, тестват целия колектив от 15 човека

viber icon

Цялото училище в Скутаре от утре минава на обучение от разстояние в електронна среда. Предписанието на  РЗИ е за всички класове в ОУ „Св. Климент Охридски“ - 8 паралелки от 1. до 7. клас с общо 108 деца. В продължение на две седмици те ще учат онлайн.

Причината за решението е диагноза коронавирус на трима учители. Както "Марица" писа, първо положителен тест даде преподавателка на първолаци, а вчера още две нейни колежки.  За да се спре евентуално разпространяване на вируса,   е назначено изследване и на останалите педагози от колектива. Преподавателският състав е от общо 15 учители. В момента още две преподавателки  са  с оплаквания и предстои да се получат резултатите им.

Решено е да се премине към дистанционна форма на обучение, защото при положителни резултати и на други учители няма да има кой да преподава присъствено.

За последните 24 часа има един нов случай на коронавирус за област Пловдив. Това е жена на 20г. от гр. Пловдив, която е на домашно лечение. Под карантина са 365 лица, а на домашно лечение – 311, съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

По данни на болниците към днешна дата са хоспитализирани 113 пациенти, като от тях с потвърдена диагноза на COVID-19 са 85. 4-ма са на интензивно лечение. Броят на свободните легла за лечение на коронавирус е 115, а тези за интензивно са 32.

Общият брой на диагностицираните в националната информационна система е 1805.

Броят им по общини е следният: Пловдив – 1215, Карлово – 71, Кричим – 34, Хисаря – 17, Родопи – 99, Стамболийски – 32, Калояново – 16, Перущица – 26, Раковски – 17, Марица - 50, Асеновград – 106, Брезово – 2, Куклен – 17, Садово – 23, Първомай – 12, Съединение – 23, Сопот – 11, Лъки – 34.

 

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?