49

Четвърто класиране в гимназиите в началото на август

Документи за участие в четвърти етап на класиране за прием в гимназиите да се подават на 7 и 8 август предлага Министерството на образованието и науката.

Както "Марица" писа, за предстоящата кампания МОН възнамерява да проведе още едно класиране освен досегашните три. Целта е повече седмокласници да бъдат приети и да се реализират възможно най-много паралелки и специалности.

Проектът на заповед с графика е публикуван за обществено обсъждане на сайта на МОН. Обявяването на резултатите от четвърто класиране ще е до 10 август, а записването - от 11 до 14 август. 

Според промените в Наредбата за организация на дейностите в училищното образование от тази година учениците подреждат желанията си и в четвърти етап на класиране за прием след VII клас. Датите за първи, втори и трети етап остават без промяна. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тези изречения

Тези изречения

14.03.2023 | 20:56

Разбра ли, естествено, че да....!

Отговори
0 0
Може да се  оженят дотогава

Може да се оженят дотогава

14.03.2023 | 17:37

Четвърто класиране за кое училище... тук до нас има едно елитно училище,, текстилно,,.... сигурно за такива,.. зорлен работа.... днес гледам една чете,, Фройд,, казвам. си ясно.... медицина, психология, право и после ,, с ношницата ххххл размер.... или байчо..!

Отговори
0 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?