Следвайте ни

Четирима са в битката за ректор на УХТ СНИМКИ

Четирима са кандидатите за ректор на Университета по хранителни технологии /УХТ/ в Пловдив. По неофициална информация това са проф. Алберт Кръстанов, проф. Пламен Моллов и сегашните зам.-ректори проф. Николай Менков и проф. Стефан Драгоев.

Днес бе последният срок за подаване на документи, а утре Контролният съвет публично ще ги обяви.

Проф. Алберт Кръстанов е преподавател в катедрата по "Биотехнология". В УХТ работи от 1988 г.

Проф. Николай Менков е зам.-ректор по проектна и информационна дейност. Води лекции по дисциплината „Процеси и апарати“. Кариерата си стартира в УХТ през 1995 г. Преди това е бил конструктор в тютюневия комбинат “Родопи” и Институт по тютюна и тютюневите изделия.

Проф. Пламен Моллов преподава по няколко учебни дисциплини. Доскоро оглавяваше катедра „Консервиране и хладилна технология“, а в момента е шеф на ЦИДО по качество и безопасност на храните. Зад гърба си има два мандата като народен представител. Две години бе изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните.  

Преди да се отдаде на наука през 1985 г., работи като инженер-технолог към ТК “Балкантурист”–Пловдив. Владее писмено и говоримо немски, английски и руски език.

Четвъртият претендент за стола на сегашния ректор проф. Кольо Динков,  проф. Стефан Драгоев е преподавател в катедра „Технология на месото и рибата“. През 2015 г. бе удостоен със званието член-кореспондент. В битката за ректор на УХТ той влиза за трети път.  

Кой ще застане начело на вуза, ще стане ясно на 19 декември.  В кулоарите на учебното заведение се говори, че големият двубой  ще е между проф. Моллов и проф. Менков.

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?