71

Четири увлекателни истории за начинаещи читатели

В четири очарователни книги Никола Колтън рисува и разказва с типично английско чувство за хумор забавните преживелици на тази така странна двойка от изискан котарак и мърляво кутре. Динамични, забавни и пълни с неочаквани обрати, четирите истории не просто ще предизвикат усмивки у читателите, но и ще ги накарат да погледнат по нов начин на хората, които ги заобикалят, на собствените си желания и мечти. Защото приятелството и обичта не идват вчесани и парфюмирани, а подходящите приятели често не изглеждат така, както сме си ги представяли.  

Джаспър е от онези котки, които знаят какво им харесва. Той обича отбрани ястия, елегантни папийонки и изтънчени произведения на изкуството. Живее в луксозен апартамент с грамадна библиотека, пълна с шедьоври, идеално подредени по цвят. Джаспър си има всичко, освен приятел. Затова много държи да стане член на клуб „Котелит“ – най-отбраното котешко общество в града. Дори е намислил как да го направи. И всичко върви по план, докато едно чорлаво и мърляво кутре не нахлува с трясък в живота му.

Чорльо, така се казва кутрето, е пълна противоположност на изискания Джаспър и обича по-простички неща – да гони топката си и да надушва приключения.  

Великолепните илюстрации на всяка страница са изпълнение с движение, емоция и смях, увличат ни в историите и сякаш ни правят част от живота на Джаспър и Чорльо. Прекрасният диалог между текст и илюстрации пък ни кара ту да се заливаме от смях, ту да ахкаме от изненада.

И точно заради неочакваните обрати и живия диалог и четирите истории от поредицата „Джаспър и Чорльо“ са чудесен избор за четене на глас. А едрият шрифт, закачливите надписи в илюстрациите и доброто съотношение между текст и илюстрации правят книгите много подходящи за начинаещи читатели.

Но най-хубавото е, че книгите от поредицата са от онези неща, които ви се иска да споделите с любимите си хора, за да можете заедно да им се наслаждавате и да се смеете с глас.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?