2374

Четири пловдивски училища с дарение от фондацията на Енчо Керязов

Подготовката на световното шоу на Енчо Керязов “Нощ на звездите” навлиза във финалната си фаза. Остават по-малко от 2 седмици до 1 юни, когато ще го видим на сцената на Античен театър гр. Пловдив под патронажа на кмета на Община Пловдив, г-н Здравко Димитров, и с основното медийно партньорство на bTV. Организаторът Фондация Енчо Керязов го създава в чест на талантливите деца и младежи в България, участници в традиционните ѝ Годишни награди, които имат вече единадесетгодишна история. Сегашното издание на наградите е подкрепено от Министерство на образованието и науката, Национално сдружение на общините в Република България и Институт по математика и информатика БАН. На 24 май официално ще бъдат обявени призовите тройки с номинации в категориите Образование, Изкуство и Спорт. Вече е традиция, от 2016 г. до днес, във финала на някоя от категориите на Годишните награди да присъства талантлив ученик от училище в Пловдив. 

 Днес Енчо Керязов подари на четири пловдивски училища 300 билета за шоуто “Нощ на звездите” в знак на уважение към постиженията на техните ученици. Запазени места в Античния театър за 1 юни ще има за Национално училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков”, с отличени в изданията на Годишните награди, категория Изкуство: Георги Грозев - тромпет, Борис Биков - пиано, Хрисиана Савова - пиано и Юлиан Станчев - класическа китара и кларинет; Математическа гимназия “Академик Кирил Попов” с отличени в изданията на Годишните награди, категория Образование: Радослав Димитров - математика и Виктория Христова - информатика; Национална търговска гимназия с отличена в Годишни награди 2018 г. категория Спорт:  Виктория Радева – шахмат; Спортно училище “Васил Левски” с отличен в Годишни награди 2022 г., категория Спорт Топ 10 преди финала: Йосиф Миладинов – плуване.

Енчо Керязов заяви, че всяка година ще дарява билети за шоуто “Нощ на звездите” на училища, с принос за развитието на образованието, изкуството и спорта в България, защото ние, като нация дължим уважение на преподавателите и техните успешни ученици за труда и постоянството им. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?