Следвайте ни

Четири пълни шестици на втория онлайн предварителен изпит в УХТ

viber icon

Университетът по хранителни технологии /УХТ/ проведе вторите online предварителни изпити за кандидат-студенти. Четири са пълните шестици – три по Математика и една по Химия и опазване на околната среда.

Точно в 9 ч. кандидатите влязоха без проблеми в системата за дистанционно обучение на УХТ и попълниха тестовете си. Изпитът по Математика бе деактивиран в 10 часа, а изпитът по Химия и опазване на околната среда започна в 12 и приключи в 13 часа. И по двата предмета желаещите да се обучават в Университета по хранителни технологии отговаряха на 25 въпроса, а оценките на всеки бяха ясни веднага след приключване на изпитите. 

Резултатите са много добри, което показва, че заявилите намерение да продължат образованието си в УХТ са не само отлично подготвени, но и отлично мотивирани. Този път тестът по Химия и опазване на околната среда затрудни повече кандидатите в сравнение с 26 април, когато имаше 6 пълни шестици, коментираха от изпитната комисия. По Математиката обаче сега, както и миналия път, пълните шестици са 3. 

При дистанционната форма за прием, въведена заради пандемията от COVID-19, интересът на кандидатите не се различава особено от предходните години – почти същият брой хора преминават през предварителните сесии. Днес тестове решаваха и абитуриенти, които още не са държали матури, те дори веднага попитаха кога могат да се запишат, сподели впечатленията си зам.-ректорът по комуникационна и информационна дейност доц. Атанаска Тенева. 

Датата за последните предварителни изпити е определена за 14 юни, крайният срок за регистрация е 10 юни 2020 г. на следния линк - https://ksk.uft-plovdiv.bg/. Те също ще се проведат online.  Наложи се да я преместим с няколко дни, тъй като държавните зрелостни изпити са насрочени за 1 и 3 юни, посочи доц. Тенева. Тя увери, че УХТ продължава активната си кандидатстудентска кампания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?