Следвайте ни

Четири детски градини поемат хлапетата на медиците от първа линия

viber icon

Четири детски градини в Пловдив ще имат дежурни групи за децата на медиците на първа линия. Подбрани са според заявките от страна на лекарите и в близост до лечебните заведения.

В района на УМБАЛ "Св. Георги" и "Каспела" ще работи ДГ "Светла", в район "Централен" в близост до болница "Св. Мина" на разположение ще е ДГ "Зора". Край МБАЛ "Пловдив" деца ще приема "Захарно петле" на втория си адрес, а в район "Южен" медицинските кадри ще подкрепи ДГ "Албена". Всички останали ясли и градини остават затворени до 21 декември заради пандемията.

През целия ден днес медици подаваха заявки за нуждата от грижа за децата им на горещата линия, която вчера бе разкрита от Община Пловдив. След обяд запристигаха и списъци от болниците, в които също бе направена анкета за медици на първа линия с необходимост от подкрепа в грижата на малчуганите. 

Броят на разкритите до момента групи съответства на заявените потребности, но се очаква идната седмица да има още желаещи.

Родителите, които искат децата им да посещават дежурните детски градини, трябва да уведомят избраното заведение, за да бъдат предвидени хлапетата при приготвянето на храната.

Това става с изпращане на заявление по електронна поща, придружено с декларация къде работи родителят и на каква длъжност. Директорите ще пращат потвърждение на всяко семейство. Където тази процедура е извървяна, децата ще тръгнат на занятия от понеделник. Останалите ще се включат поетапно в следващите дни, когато се създаде организация.

Групите ще са смесени с хлапета от различни възрасти. При събиране на повече малчугани в една детска градина, може да се формират по две, като малчуганите ще се групират според годините си, обясниха от общинския отдел "Образование".

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Овце в егрек

Овце в егрек

27.11.2020 | 18:19

А за ония бре хайрсъзи който ви приготвят ХЛЯБА Господен да напълните търбусите ПОМИСЛИХТЕ ли Значи да съберете децата на медицинските роботници на едно място не е според вас да създадете огнище на зараза Нали децата били главното огнище на зараза Нали те били бъкани с вируси Вие нормални ли сте Нашите деца натирени по домовете а на Кастата събрани под грижата на Партията Като овце в егрек се въртите Нищо ново не можете да измислите Освен разделяй и владей

Отговори
1 1
Тома Неверни

Тома Неверни

27.11.2020 | 18:18

А дали само на медици децата? Случсйно на някой полицай,депутат, общинар,НАП,ДАНС ? То всички на първа линия. Нали уж има мерки, а се оказаха полумерки. За наши и ваши.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?