Следвайте ни

Четете в "Марица": Реституцията превърна десетки пловдивчани в милионери

viber icon

Подготвят терена за "Фолксваген"

Индустриалната зона край Пловдив е фаворит за новия завод на автомобилния гигант "Фолксваген", показва проучването на местната власт. На финалната права в състезанието за огромната инвестиция се състезаваме с Измир. Собствениците на WV трябваше да вземат решение къде ще произвеждат три модела на "Шкода" на 14 май, но го отложиха за есента. Управниците на Пловдив и съседната Община "Марица" обаче явно предусещат успеха и започват да изграждат нови пътища. За целта областният град ще отпусне 300 000 лева на комшиите за проектиране на инфраструктура, която да свърже магистрала "Тракия" с Икономическа зона "Тракия".

ЕВН и Общината ужилиха два пъти семейство в Остромила

Отчуждаването на частни имоти е неблагодарна работа за институциите, без която обаче не може да мине, когато става дума за важни инфраструктурни обекти. Струва много пари и обикновено минава през обжалвания в съда. Заради забавени с години отчуждителни процедури Община Пловдив например дълги години не може да реализира транспортната връзка "Модър" - "Царевец", да разшири Коматевско шосе, бул. "В. Априлов" и "Ал. Стамболийски".

Реституцията превърна десетки пловдивчани в милионери

Четирите реституционни закона, приети от Народното събрание в първите години на демокрацията, щедро компенсираха повечето наследници за брутално отнетите  по времето на соца частни имоти. Късметлиите успяха да си вземат не само някогашните ниви и  празни терени в градските покрайнини, но и да получат  сгради, площадни и паркови пространства в центъра на Пловдив, което бързо ги превърна в милионери, каквито всъщност, макар и в други измерения, са били и прадедите им

Събират незаконно по 7 лева такса за паркинг пред блока

За незаконен частен паркинг пред блока на бул. „6 септември“ № 157-163  /до Съдебна палата/ алармира  общинската съветничка Пепа Деведжиева /РФ/.
 "За спиране на общинско място, предназначено за автомобилите на хората от блока , частно лице събира такси.  Същият човек предлагал да запази места за спиране и на приходящи в района – на хора, които имат някаква работа в района на съда", твърди Деведжиева в питането до кмета

Школото отписва с бележка, че детето е прието в чужбина


Когато заминават за чужбина, за да отпишат детето си от училище тук, родителите вече трябва да представят документ, че са го записали да учи в държавата, където отиват.

Тази промяна в регламента  опитва да пресече хитруване в етномахалите, но е на път да предизвика ефект с обратен знак – още по-дълги сводки с  отпадащи деца.


Звездите на Народния театър се пренасят на Античния


След две прекрасни и вълнуващи представления в София мащабният и впечатляващ концерт-спектакъл „България - земя благословена“ ще гостува и в Пловдив, за да разкаже на всички пловдивчани и гости на града историята на нашата страна и нейните изключителни постижения в сферата на културата и изкуството. Представлението ще се състои на 17 юни на Античния театър.


5000 лева компенсация за насинено в детска градина момченце


Обезщетение от 5000 лева определи Окръжният съд в Пазарджик за семейството на момченце, получило ужасяващи синини по лицето, шията и ушенцето в панагюрската детска градина „Пролет“. Магистратите уважиха частично иска, който е за 26 000 лева, които да бъдат платени солидарно от детското заведение и учителката, по време на чиято смяна са получени травмите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?