Следвайте ни

Четете в „Марица“: Общината губи 6400 лв. на ден под носа на кмета

viber icon

Здравко Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив

Областният управител Здравко Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Новината потвърдиха от Изпълнителната комисия на партията, която имаше изнесено заседание във Варна вчера. Димитров и действащият градоначалник Иван Тотев са били поканени на сбирката завчера. Веднага след заседанието бе обявена номинацията на Димитров.

Общината губи 6400 лева на ден под носа на кмета 

Кметът на Пловдив Иван Тотев е готов да похарчи по 17 000 лева за място в новите общински паркинги, които трябва да се изградят със заем от Фонда на фондовете. Като бизнесмен обаче градоначалникът е далеч по-пестелив. Преди време фамилията му вдигна луксозна бизнес сграда до хотел "Империал", без да осигури нужните места за паркиране. В резултат десетки служители на фирмите, наели офиси от фамилия Тотеви, паркират в нарушение на тротоара на ул. "Лев Толстой".

7 игри учат хлапетата да разпознават фалшива новина

В истерията, че с влизането в сила на Стратегията за детето хлапетата още на 4 г. една ли не ще се учат да мастурбират, експерти съзряха проблем с дигиталната грамотност, критичното мислене и боравенето с информация. И опитват да противодействат с тъй наречената „медийна грамотност” - едно от новите умения, на които се опитва да учи и образователната система.

Гонкаджия шпори със 170 км/ч по Асеновградско шосе

Пловдивската полиция обяви война на нелегалните гонкаджии и джигитите, които смущават съня на гражданите и нарушават правилата за движение. Акцията през последните пет дни е в рамките на активните мерки за осигуряване на безопасността на движението в Пловдив и региона. 

Къщата на вдовицата незаконна, но я стягат

Всеки ден деца и майки с колички минават по калдъръма край една от най-старите сгради на ул. „Митрополит Панарет”, която всички наричат „Къщата на вдовицата”. Знае се, че още с построяването си преди 140 години тя е била незаконна, като и до днес изяжда целия тротоар. За нея пише в „Пловдивска хроника” на Никола Алваджиев.

Гълъби и молитви в Богородичния храм

Стотици вярващи се събраха вчера в катедралния храм „Успение Богородично“ в Стария град за честването на храмовия празник. От ранна сутрин пред черквата се изви опашка. Свещениците ръсеха със светена вода и благославяха поклонниците, болшинството от които бяха жени. Мария е най-масовото женско име в Европейската столица на културата и затова празникът е на особена почит в Пловдив.

Деца плетат калоферска дантела 

Калоферската дантела е във възход, десетки млади жени, момичета и дори деца от града под Балкана вече умеят да изработват финото плетиво, то е  и търсена туристическа атракция. Това показа 20-ото юбилейно издание на празника „Бялата магия“, посветен на калоферската дантела, който се чества на 15 август, Голяма Богородица. Градът грее, пременен в ръчно изработени дантели, те украсяват прозорците на Творческия център и стените на Даскал Ботевото училище.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?