Следвайте ни

Четете в "Марица": Дупка в трудовото досие обрича пенсионерите на глад

Огнена вендета за съветник от Съединение

Два леки автомобила, камион МАН и трактор пламнаха мистериозно в Съединение вчера. Возилата са собственост на бившия кмет и сегашен съветник от "Сдружение за Община Съединение" Георги Руменов.
Екшънът се разигра около 3 часа след полунощ, когато Руменов бил събуден от ярка светлина в двора на къщата си. Когато погледнал навън, видял как паркираните "Мерцедес" и "Шкода" били обхванати от пламъци.

Дупка в трудовото досие обрича пенсионерите на глад

Минимум 10 пловдивчани всеки ден търсят липсващи документи от трудовото си досие и не могат да докажат стажа си за пенсия, показва проверка на „Марица“ в Националния осигурителен институт. Така над 300 души всеки месец са обречени на мизерно съществуване, защото не стигат до заветната пенсия. Това най-често са служителите на закрити или фалирали фирми, които са опитали да докажат стажа си чрез проверка в Архивното стопанство на НОИ. Оказва се обаче, че ведомостите за заплатите им не са предадени там от техните работодатели.

Подготваци ще учат и играят на интерактивен под

Интерактивен под  в подготвителна група на пловдивско училище ще е най-новият хит в процеса на дигитализация през следващата учебна година. Иновацията до момента се ползва основно в рекламата и шоу бизнеса, като за първи път влиза в учебно заведение у нас - в ОУ „Кочо Честеменски".Технологията позволява децата и учителят да се намесват в изображението, то реагира на тяхно движение и докосване.

Качулки натръшкаха дилъри на дрога

Внезапна полицейска акция разтресе вчера ул. „Лев Толстой“ в квартал "Каменица 2". Служители на реда от различни служби ударно нахлуха в иначе спокойния район около 12:30 часа и веднага започнаха с арестите. Екшънът се разигра близо до супермаркет „Триумф“. Там бяха разположени няколко униформени, а до блока отсреща маскирани служители на реда и цивилни полицаи обработваха веществените доказателства по случая.

Американци вдигат хотел с 624 стаи в Свиленград

Американски инвеститор ще вложи близо 300 млн. лева в голям туристически развлекателен комплекс в Свиленград. Той ще е разположен на терен от 143 дка, непосредствено след ГКПП „Капитан Андреево", до автомагистрала „Марица". Луксозният комплекс ще включва голям хотел, игрални зали, СПА център, басейн, два ресторанта, търговски площи.
 
 
 
 

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?