Следвайте ни

Четете в "Марица": Балотажът е сигурен, Здравко Димитров печели

viber icon

Балотажът в Пловдив е сигурен, Здравко Димитров печели 

Ето как гадателката на Силвио Берлускони Теодора Стефанова анализира предизборната ситуация в Пловдив: 27 октомври е дата, която вещае ново начало ​- показва го сборът от двете цифри, който е 9.  И двете дати - и 27 октомври, и тази на балотажа 3 ноември, са кармични, съдбоносни. Те ще определят лидерите, които ще управляват  българските градове и села за 4 години. В Пловдив на балотаж отиват Здравко Димитров и Славчо Атанасов. А новият кмет на Пловдив най-вероятно ще е Здравко Димитров. Славчо Атанасов вече е бил кмет - опита се да направи доста неща, но други не се случиха.

Татяна надви страха от зъболекаря и стана №1

Момиче, което в детството си влизало с ужас при зъболекаря, стана първенец на випуска млади стоматолози в Медицинския университет. „И аз се боях като вас от машинката”, би казала Татяна Лютакова на бъдещите си пациенти. Иска да накара да забравят този страх и да им дава усмивка. Отличничката се дипломира с успех 5,62 от шестте години на следването си и държавните изпити.
Общо 70 българи и 20 чужденци от Великобритания, Италия, Кипър, Сирия, Турция, Украйна и Швейция положиха Хипократова клетва на промоцията във Факултета по дентална медицина.

СПИН-ът в Пловдив - от игла, в страната - от мъжка любов

Пловдивска област е единственият регион в България, където  най-много от заразените с ХИВ са наркомани. Тези данни изнесе проф.  Марияна Стойчева, ръководител на Катедрата по инфекциозни болести в  УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив  по време на  дискусията „Иновации в името на нашето здраве“, организирана от в. "Марица" и Хермес медия. 
 Зависимите от дрогата в нашия регион  са 37% от всички случаи а заразени с ХИВ, докато мъжете, които имат за партньори мъже, са 30 на сто, сочи статистиката на Катедрата по инфекциозни болести в УМБАЛ „Св. Георги“. 

Условна присъда за смърт на пътя след заслепяване

Условна присъда за причиняване на смърт по непредпазливост получи от Окръжния съд в Смолян Сезгин Куцайков (48 г.). На 7 юни м.г. той блъсна в село Търън с пикапа си бус, спрял край пътя за смяна на гума, и 22-годишния Атанас Будин. Младият мъж издъхна по-късно от тежки травми.
Следствен експеримент доказва, че Куцайков е бил заслепен от слънцето. Съдът го призна за виновен, че не е контролирал непрекъснато товарния автомобил, като въпреки заслепяването му от насрещното слънцестоене продължил да се движи с 50 км в час и не спрял при наличието на пешеходец и аварирал автомобил, с което причинил смъртта на Будин.

АПИ: Стягайте автомобила за зимата!

Aгeнция "Пътнa инфрacтруктурa" призoвaвa шoфьoритe вeчe дa зaпoчнaт пoдгoтoвкaтa нa aвтoмoбилитe cи зa зимнитe уcлoвия, a нe дa чaкaт първитe минуcoви тeмпeрaтури. 
Упрaвитeлният cъвeт нa Aгeнция "Пътнa инфрacтруктурa" oбcъди c дирeктoритe нa 27-тe oблacтни пътни упрaвлeния пoдгoтoвкaтa зa зимнo пoддържaнe нa рeпубликaнcкитe пътищa.

Габриела Петрова ляга под ножа

Габриела Петрова не успя да се класира за финала на троен скок на световното първенство. 26-годишната българка постигна 13.98 в квалификациите на 3 октомври, а минути след това анализира подробно състезанието:

“Ядосана съм на себе си, не се справих в Доха. Никой не ми е виновен, нито време, нито писта. Като условия всичко е перфектно. Аз не успях да преборя себе си днес. Технически не се получаваше скокът. Разбегът ми се получаваше и стъпването на дъската беше добре, но в първа и втора фаза на скока нямаше никакъв сбор, което няма как да доведе до хубав резултат. Нямаше отскачане, а само едно вървене напред. Предстои ми и операция. Имам два шипа на големия пръст на ходилото, които трябва да се изпилят, защото ме тормозят от много време. 

 

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?