46
Следвайте ни

Чешнегирово открива първи STEM център в община Садово

viber icon

Първият STEM център в община Садово отваря врати днес. Той се намира в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в село Чешнегирово. Училището го оформи на 90 кв. м с 50 000 лева по Националната програма на МОН.

Ще се използва от учениците от 3. до 7. клас. Разполага с 8 лаптопа, два принтера, интерактивна дъска и специални плоскости с покритие, върху което може да се пише. Към центъра за обучение по природни науки и технологии е обособена отделна учителска стая, има и зона за отдих на децата с мека мебел и пуфове. STEM центърът е оборудван също с мултимедия с проектор и няколко комплекта за практически занимания по природни науки - микроскопи и пособия за опити.

В дългосрочен план обмисляме да купим и няколко робота, каза директорката Кера Йорданова.

Официалното откриване е днес в 14,30 часа. След церемонията, час по-късно, ще бъде даден старт и на коледна благотворителна кампания "Надежда за Мартин". С базар от елхички, направени от пластмасови вилици, картички и играчки, учениците и техните семейства ще събират пари в помощ на 9-годишното момче от селото. Мартин страда от аутизъм и се нуждае от операция, а сумата е непосилна за родителите му - 50 000 лева.

Искаме да събудим съпричастност у децата и да сторим заедно своето коледно добро, казва директорката на училището.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?