Следвайте ни

Чакат Борисов да открие учебен бизнес център "Тракия"

Модерен център за професионално обучение "Тракия" ще се открие на 10 септември  в индустриална зона "Раковски", която е част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/. Той е първият по рода си в страната, ситуиран и обслужващ бизнеса в индустриална зона. Министър-председателят Бойко Борисов е поканен да открие първите занятия в центъра.

Обучителният център е част от плана за интегрирано развитие на ТИЗ. В него ще се квалифицират и преквалифицират кадри на фирмите от най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона в Източна Европа.

По предварителни разчети над 600 ще са обучаваните на година, с тенденция за увеличаване. Те ще могат да повишат професионалните си способности, благодарение на супермодерно оборудване и висококвалифицирани преподаватели. 

Фокусът ще е в получаване на знания и компетентности в следните области: пневматиката, електро-пневматиката, пневматични задвижвания и сензори в пневматичните системи, вакуум техника и технология, вакуум системи, електроника и електротехника, електрически двигатели, комплексни електрически задвижвания, индустриални контролери и др.

Обучения ще има и в сферата на автоматизирани производствени системи, индустриални роботи, SCADA системи за автоматизация, локално и отдалечено управление на индустриални процеси и ОВиК, сградна автоматизация и енергийна ефективност в пневматичните системи.

Центърът е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020.

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?