Следвайте ни

BSS: експерти в качественото образование с повече от 10 годишен опит

viber icon

Британското училище в София – Кампус Пловдив вече две години предлага образование по британски модел в Пловдив, стъпвайки на десетгодишния опит и традиции на BSS (British School of Sofia). Кампусът се намира в с. Марково, в полите на Родопите и приема деца между 2 и 13 години.

Може би ще се запитате с какво BSS е по-различно от останалите училища в Пловдив.

Училището е акредитирано от Министерството на образованието на Великобритания и този статут го прави уникално в страната. Редовните инспекции на международната комисия на PENTA следят за спазването на най-високите образователни стандарти. BSS беше обявено и за едно от десетте най-добри училища в България за 2021 от престижното издание The Knowledge Review.

Учебната програма е напълно различна от всички останалите учебни програми не само в Пловдив, но и в цяла България. От първи до осми клас в BSS се следват образователните програми на Кеймбридж интернешънъл. Това прави училището едно от 10 000 други подобни институции в повече от 160 държави. Децата получават международно призната диплома за завършен етап на образование. BSS предлага целодневно холистично обучение чрез съвременни и иновативни методи в условия, които гарантират сигурността и безопасността на децата. Детето, а не учителят е в центъра на образователния процес. По този начин се създават млади мислещи хора, които могат да работят с мисловни модели и концепции и да ги превръщат в уменията за успех, необходими в 21-ви век. 

Британско училище в София – Кампус Пловдив предлага и алтернатива за по-малките деца.

Това е британската детска градина на BSS, където обучението се провежда по Международната програма за ранно развитие (IEYC). Децата не просто учат чрез игра, но у тях се изграждат важни навици за това как да учат ефективно. Цикълът „впечатли се, изследвай и се себеизрази“ се повтаря непрекъснато. Така децата влизат в първи клас напълно подготвени за новите предизвикателства, които началното училище е подготвило за тях. 

За Пловдив и региона Британското училище има целодневен летен езиков лагер за деца от 3 до 12 години. Лятното училище започва от края на юни и продължава до средата на август. През този период интензивно се изучава английски, като децата са разделени според нивото на владеене на езика. Всеки следобед е отреден за забавни занимания с учебен характер: изкуства, спортове, културна програма и други. 

Британското училище в София е единственото инспектирано и акредитирано британско училище в България със статут на British School Overseas (BSO). Философията на институцията е, че осигуряването на високоефективна образователна среда води до постигането на високи академични резултати. На учениците е предоставено всичко необходимо за правилното развитие на техните социални и личностни умения, така че те да са готови да заемат своето място в обществото като образовани, трезвомислещи и отговорни граждани. За записване на час за посещение се свържете с приемен отдел:

e-mail: [email protected]

тел: 0889 910 910

или посетете сайта на училището

 

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?