Следвайте ни

Броят ваксинирани и преболедували ученици през септември

viber icon

През септември предстои да се събере информация за ваксинирани и прекарали ковид ученици, като данните се вписват от училищата в национална електронна система. Това обясни пред "Марица" директорът на ЕГ „Иван Вазов“ Николай Радев.

На този етап се знае, че 40% от екипа в Руската гимназия е ваксиниран. От учениците пък първоначално изявили желание 80, но едва 15 минали през имунизационния кабинет на РЗИ, където бяха осигурени зелени коридори за желаещи възпитаници на учебни заведения. Масово родителите, които искат децата им да бъдат имунизирани срещу ковид, предпочели това да стане при личните лекари, за да са под наблюдение след това учениците от тяхното джипи. Заради това „разсейване“ на поставените ваксини към момента картината не е пълна и предстои уточняването <210> непосредствено преди старта на учебната година. 

За нея пък още няма яснота дали ще започне онлайн или присъствено, особено при прогнозирани пикове на четвъртата вълна в първата и втората седмица на септември. МОН обяви, че ще предостави насоки на началниците на регионалните управления на образованието на 30 и 31 август. Тогава най-рано се очаква и становище по какъв начин да стартират учебните занятия. Преди това на 24 август на Отраслов съвет ще се чуят и мненията на директорите и синдикатите. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Що за тъпня

Що за тъпня

18.08.2021 | 08:40

Ясно е, че никой няма да си ваксинира детето, което беше позиция и на СЗО допреди няколко месеца.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?