1939

Бизнесдама влезе в обувките на Дядо Коледа

Заедно със съмишленици праща подаръци по писмата на цяло училище в Розино

Общо 220 деца от ОУ "Христо Г. Данов" в карловското село Розино ще получат подарък от Дядо Коледа. Всички от начален етап и тези, които най-много са слушали, в прогимназиален - нямат отсъствия и се стараят в клас, уточни директорката Таня Караколева. Написали писма на Добрия старец, а той вече достави в школото част от пакетите. На тържество в последните дни преди ваканцията всяко дете ще получи своя.

В обувките на Дядо Коледа вече за поредна година влиза Димитрина Стоилова. Собственичката на СПА център в столицата подела своя благотворителна кампания още преди 20 г. Първо правела прически и грим на абитуриенти от тогавашните домове за сираци. В контактите с директорите им разбрала, че някои младежи не отиват на бал, защото нямат какво да облекат. Така кампанията се видоизменила в "Облечи дете в нужда". Димитрина намерила още съмишленици и тази година заедно осигурили между 400 и 600 тоалета.

Вече 7-8 години освен благодетел за бала Димитрина Стоилова е и Дядо Коледа. Предизвиква деца в нужда да напишат послание до Добрия старец и после изпълнява желанията заедно с приятели и партньори. Тази година акцията обхваща 317 деца от защитени жилища, семейства в неравностойно положение, деца от учебните заведения в пострадалите от наводненията села Розино, Войнягово, Дъбене. Стига и до семейства, чиито деца са с тежки съдби - със синдром на Даун и детска церебрална парализа. Миналия ден от кардиологично отделение е изписана 8-месечната Ема-Анна, чиито родители помолили Дядо Коледа за проходилка.

До момента тази година Димитрина Стоилова е получила 1084 писма. Само в около 10% не сме успели да осигурим точно желания подарък, казва тя. Най-много децата искат кукли,  боклукчийски камиони и полицейски коли. Тази зима хит са и футболните топки - заради световния шампионат. Всяко второ момче иска да е поне Стоичков или Меси.

Кампанията започна още в началото на ноември. Оттогава много различни хора са се включили в нея. Димитрина ги нарича просто "хора с добри сърца". Някои взимат само едно писмо, а бизнесмен от Пловдив тази година изпълнил желанията на цяла група с 26 хлапета от детската градина в Клисура. Включила се дори инспекторката от РЗИ, която проверява салона на Димитрина - да помогне, й е лична кауза, след като загубила свое дете и осиновила изоставено. 

Когато правиш добро, няма метър и кантар, казва Димитрина. И вече готви следващата кампания -  "Писмо до Дядо Коледа... за 1 юни".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?