Следвайте ни

Безплатни видеоуроци за децата в онлайн обучение

viber icon

Всички училища и отделни паралелки от 1. до 12. клас, които са в условия на обучение от разстояние в електронна среда заради извънредните епидемични мерки, ще получат възможност за безплатен достъп до електронни учебници и стотици други образователни ресурси – видеоуроци, тестове, упражнения.

„От 23 ноември всяко училище, което има паралелки онлайн, ще може да осигури специално за тях безплатен достъп до образователната платформа“, съобщиха от „Просвета“. Възможността е за всички училища, без значение учебниците на кои издателства ползват.

Достатъчно е директорът да подаде заявка през сайта на издателството и ще получи необходимия му двуседмичен безвъзмезден достъп – колкото обикновено трае ученето извън класните стаи.

Платформата е-просвета съдържа електронни учебници на издателската група по всички предмети за всички класове. Тя предлага и стотици видеоуроци с учител за 1. – 7. клас, както и близо 1000 новосъздадени кратки електронни урока. Към тях има тестове, които може да се използват в клас или самостоятелно Е-учебниците са обогатени с общо над 35 000 ресурса: интерактивни упражнения, образователни филми, звукозаписи, 3D симулации.

Наскоро издателството и един от мобилните оператори пуснаха пакет за ползване на електронни ресурси. В момента тече акция "Вземи и тествай безплатно". Вместо 15 дни времетраенето й се удължава на месец - за да могат повече деца в обучение от разстояние онлайн да получат безвъзмезден достъп и да пробват дадената възможност, преди семействата да решат дали да продължат абонамента или да се откажат.  Месецът за безплатно ползване започва да тече от деня на регистрацията,  така че всъщност възможността остава до края на месец януари догодина, пояснява Владимир Кръстев, изпълнителен директор на „Просвета Либри“ – дружество, развиващо електронните образователни ресурси на издателската група.

Продължава и създаването на нови видеоуроци. „Просвета“ започна заснемането им с учител в подкрепа на дистанционното обучение още в началото на март. Над 150 видеоурока бяха предоставени безвъзмездно на БНТ и телевизия „България он Еър“, за да могат децата от основното училище да завършат успешно миналата учебна година. През цялото лято и есента продължи заснемането на стотици нови уроци и сега всички те са качени за ползване в е-просвета.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?