Следвайте ни

Безплатни видеоуроци с учител за изпитите в 7. клас

viber icon

Издателска група „Просвета“ започва да излъчва от утре специални уроци с учител в помощ на учениците в 7. клас, на които им предстоят национални външни оценявания.  Всички уроци може да се проследят свободно и безплатно на сайта на „Просвета“ и на страницата на издателската група във фейсбук. 

Инициативата е в контекста на ситуацията около коронавируса и принудителното обучение в електронна среда от разстояние, които поставят пред сериозно изпитание учениците – дали и доколко са усвоили учебния материал. Затова в помощ на седмокласниците от "Просвета" са разработили уроци по български език и математика. Оценките по двата предмета от националните външни оценявания са решаващи за приема в гимназиите.

Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит в подготовката на ученици за НВО и в съставянето на изпитни задачи. Те ще се постараят достъпно и ясно да откроят важните акценти в изпитните теми и да помогнат на седмокласниците да овладеят и да упражнят необходимите знания и умения. Освен това ще запознаят учениците със спецификите на предстоящите тестове и ще предложат ценни съвети, което ще им помогне да бъдат по-уверени на изпитите.

Уроците ще бъдат излъчвани под мотото„Националното външно оценяване – мисията е възможна“. Те са част от  инициативата „Учим онл@йн с учител“, която стартира след извънредната ваканция през март миналата година.

Тази пролет „Просвета“ вече излъчи видеоуроци за НВО в 4. клас, които бяха гледани от хиляди ученици, учители и родители.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?