44
Следвайте ни

Безплатни школи по програмиране и информационни технологии

Центърът за подкрепа на личностното развитие реновира игрища и зали, реди изложби на открито

viber icon

Безплатни школи по компютърно програмиране и информационни технологии, които обхващат децата в училищна възраст от 1. до 12. клас, стартираха в Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК - Пловдив. Разкриването им е връзка с динамичното развитие на дигиталните технологии, потребността от развитие в тази насока и в отговор на очакванията на деца и родители, обясняват от там.

Със средства от бюджета на институцията е обособена зала за компютърно програмиране, като са закупени и технически средства за ефективното обучение на децата.

Към школите има засилен интерес и вече са налице първите продукти - децата от школата по компютърно програмиране с ръководител д-р Цветана Димитрова изготвиха първата електронна картичка като поздрав за всички в институцията.

Новата учебна година стартира с два обновени кабинета - по български език и литература.

Обособени са детски кътове в дворното пространство в основната сграда - с дървени беседки и цветарници. Те са още един щрих към атмосферата в комплекса, който вече излага творби на своите възпитаници от артшколите на пана на фасадата и в импровизирани изложби на открито.

Реновирани са волейболните игрища и дворното пространство на първи филиал на ОДК.

Закупени са редица материали, оборудване и мебели за създаването на по-добри условия и среда за работа в институцията.

Децата от школите в различните направления там редовно печелят призови места на национални състезания. А десет автори бяха отличени в инициирания от ЦПЛР-ОДК-Пловдив конкурс "Приказки от мен за теб". Историите са на сайта на комплекса, публикува ги и в. "Марица" с илюстрации, създадени от децата от Школата по изобразително изкуство с ръководител Николай Балдев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?