Следвайте ни

Безплатни работилници в Пловдив! Деца и татковци програмират робот да стреля с прашка

viber icon

Идеята на клуба MindHub е, че и бащите у дома трябва да участват в живота на хлапетата, а не само майката.  Роботите Даш и Дот ще изпълняват мисия, заимствана от любимите на малчуганите Engry Birds.  

Хлапета ще получат безплатен урок по програмиране, но ако дойдат с татко си. Така клубът MindHub Пловдив-център се включва в Седмицата на бащата. По традиция тя се отбелязва с различни инициативи във втората седмица на ноември, което тази година е от 11 до 17. Идеята е мъжът у дома да участва в живота на хлапето, противно на стереотипа, че основната роля в отглеждането и възпитанието е на майката.

В работилничката по програмиране татковци и деца на възраст от 6 до 8 г. ще създадат алгоритъм, който да накара роботите Даш и Дот да изпълнят мисия. Тя е заимствана от любимите на малчуганите Engry Birds ​- роботизирани прашки ще стрелят по пилета и ще бутат колички с прасета.  По-големите ​- от 9 до 11 г., ще се пробват в създаването на игра или анимация. На финала при докосване на екрана пред очите им ще започне заря от фойерверки, чиито форми и цветове сами са задали. Ателиетата са на 16 ноември от 12.30 ч.

Още тази събота обаче хлапетата имат възможност да направят безплатно първи стъпки в програмирането - във втори център на MindHub, който се открива в квартал "Каменица". През целия ден от 11 до 16 ч. на всеки кръгъл час там ще започват интерактивни работилници, в които посетителите ще програмират роботите Даш и Дот. Безплатните демо уроци ще продължат и през следващите две седмици през уикендите и в сряда.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?