49
Следвайте ни

Безплатна пробна матура онлайн

viber icon

Безплатна онлайн пробна матура дава  реална и своевременна представа на дванадесетокласниците за знанията им за предстоящия държавен зрелостен изпит по български език и литература. Изпитът е изцяло съобразен с новия модел на МОН и включва взетия до момента материал.

Достъпът ще е отворен на 15 и 16 януари, всеки може да  попълни формата в удобно за него време. Желаещите могат да се запишат за участие в сайта м@турата.бг.

Всички ученици ще получат обратна връзка за цялостното си представяне - както на тестовата част на изпита, така и на въпросите със свободен отговор.

Репетицията с научения до момента материал се организира от  издателство "Клет България". При пропуски желаещите могат да се възползват и от онлайн курс „М@турата“  от 10 февруари. 

Веселин Геренов, учител по БЕЛ в столичното 73. СУ „Владислав Граматик“, и Владимир Игнатов, учител по БЕЛ в 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София, ще провеждат уроците два пъти седмично. Всички участници в курса ще имат достъп до записи от срещите в реално време, като по този начин лесно и бързо ще могат да преговорят или наваксат учебното съдържание. Всеки може да се запише за курса М@турата, като избере един от двата изгодни варианта за абонамент.

Онлайн курсът М@турата предлага и множество дигитални ресурси за упражнение, електронна христоматия, онлайн тестове и мисловни карти за затвърждаване на знанията.

Начало на курса ще постави психологът и терапевт Александра Алгафари. Тя ще даде съвети за справяне със стреса във връзка с предстоящия изпит, за да могат учениците максимално да се концентрират.

Обучението ще завърши с още една пробна матура, която ще бъде проверена от експерти оценители и ще покаже на учениците какво е нивото на знанията им в края на курса.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?