49

Безплатен онлайн курс готви за матурата по български език и литература

И тази година „Просвета“ ще предложи на всички зрелостници безплатен онлайн курс за матурата по български език и литература след 12. клас.

Първият урок ще бъде излъчен на 31 януари от 17,30 ч. във фейсбук страницата и в YouTube канала  на издателската група. Той е на тема „ Матурата по български език и литература – съдържание и изпитен формат“ и ще бъде воден от учителката Весела Михайлова.

Следващият урок ще бъде след края на междусрочната ваканция – на 7 февруари. После онлайн курсът продължава с излъчвания във вторник и четвъртък с начален час от 17,30 ч. Достъпът е свободен за всички ученици, учители и родители. След първото излъчване всеки урок може да бъде гледан в образователната платформа е-просвета до приключване на курса.

Тази година  образователната поредица „Успех на матурата н Просвета“ е още по-богата на теми и учебно съдържание в сравнение с предходните издания. Затова стартира още през януари и ще продължи чак до май. Уроците по български език ще бъдат водени от Весела Михайлова, а по литература – от друг изявен учител – Любов Шишкова. Двете са познати от кампанията „Учим онл@йн с учител“ на „Просвета“, която стратри през 2020 г. заради пандемията.

Те са и автори на учебници и учебни помагала и имат дългогодишен опит в преподаването и в подготовката на зрелостници. Освен теоретични знания двете преподавателки ще предложат на учениците ценни практически насоки, за да се справят успешно с изпита. Уроците ще бъдат фокусирани върху езиковите правила и норми, разглеждането на литературните творби от учебно-изпитната програма, тънкости при писането на есе или интерпретативно съчинение.

Пълен списък с темите и график на уроците ще бъдат публикувани в началото на февруари в сайта и във фейсбук страницата на издателството.

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 9 оценки
4.4/5 от 9 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Оки

Оки

29.01.2023 | 16:16

Как се казва страницата в фейсбук и в ютуб

Отговори
3 0
123

123

29.01.2023 | 18:13

https://www.facebook.com/PROSVETA.BG https://www.youtube.com/channel/UCv1f27m0x9iOA983YpIfTKQ

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?