Следвайте ни

Бързи срещи онлайн с 10 холандски университета

viber icon

Представители на 10 водещи холандски университета ще си говорят онлайн с потенциални наши кандидати. Персоналните бързи срещи в чата са утре в рамките на онлайн изложение, организирано от „Интеграл“. То се провежда от 11 до 17 часа, като е необходимо предварително запазване на час за виртуална среща в реално време с избраното висше училище.

Десетте холандски висши училища  ще контактуват в този формат не само с българските младежи, но и с техни връстници от Хърватска, Сърбия и Румъния. Всеки кандидат има на разположение по 15 минути.

Онлайн консултантски център ще дава информация и за другите висши учебни заведения в Холандия, които нямат свои представители на линия онлайн в уреченото време.

Сред вузовете, с които има възможност за личен контакт, са например Техническият университет в Айховен, който предлага много специалности в областта на компютърните науки, и университетът в Тилбург, където може да се учи икономика, бизнес, психология. Сред представителите на практически насочените са Хага и Аванс Юнивърсити.

Онлайн изложението цели да поеме увеличения поток от интересуващи се от висше образование в Холандия, след като за Великобритания отпаднаха благоприятните за българите условия и след Брекзит от догодина те ще плащат много по-високи такси.

Въпреки пандемията от коронавирус, се задържа интересът на желаещите да учат зад граница, мотивираните кандидати придвижват процедурите и вече имаме първите приети в Холандия, каза консултантът Николай Харизанов.

Освен, че прехвърли обучението онлайн, пандемията засега не слага друг отпечатък в офертите на университетите. На този етап се очаква промяна само там, където има допълнителна селекция с приемни изпити. Най-вероятно те също ще се проведат онлайн, а няма да е нужно явяване на място. Такова сито е в сила за някои вузове в специалности, сред които медицина, компютърни науки и арт профили, за които обикновено има и събеседване с представяне на портфолио от кандидата. Възможно е тази година да не са на място и изпитите за Кеймбридж и Оксфорд, които предстоят през декември.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?