Следвайте ни

Балът на Автото: 138 момчета с една дама - на мотор и с кецове

Дрон снима зрелостниците, водят си и "шаферки"

viber icon

138 момчета с единствена дама - на мотор и по кецове. Така Автото даде старт на маратона от абитуриентски балове. Випуск 2018 от професионалното школо смогна до обяд да напише каквото знае на втората матура. Няколко часа по-късно вече купонясваше в Тримона.

Във върволицата лъскави возила, от които се измъкваха костюмирани момчета, цвят внесе единственото момиче сред завършващите. Десислава Първанова от 12. Б пристигна на мотор, зад който се развяваше удължената задна част на късата отпред тюлена рокля в петроленозелено с бродирано бюстие. Абитуриентката с огнени къдрици бе комбинирала смело вечерния тоалет със сребристи кецове.

Аз така си ходя, вдигна рамене дамата на випуска. А за избора на мъжката специалност „Автотранспортна техника” обясни, че това  е хоби. Момчетата са по-верни приятели, осъзнала Десислава през 5-те години учене в мъжка компания. След като вече може да поправя семейната кола, сега смята да кандидатства психология в Пловдивския университет.

Бъдещият техник Ивайло Атанасов въведе нова мода в баловете - двойките абитуриенти да си водят „шаферки”. Момчето се появи с гаджето си Лиана, която също е абитуриентка, но в пазарджишката гимназия „Аксаков”. Едната вечер тя му е дама, на другата той кавалерства на нейния бал. В стила на кремавата рокля с дантела на Лиана бе и тоалетът на 10-годишната сестра на Ивайло - Анита. Редом с тях като шаферка крачеше и Нанси, която пък е братовчедка на зрелостника.

Със синия трабант на приятел се появи Назми, който завършва специалност „Двигатели с вътрешно горене”. Возилото от соца бе закичил със знамето на ЕС и трикольора. Харесвам стари коли и искам да съм  различен, обясни абитуриентът. В това време мерцедес спря пред хотела, шофьорът излезе и с репликата „Имаме господари” отвори вратата на абитуриент с червено сако и мокасини в същия цвят.

Камион IVECO, накичен с балони, докара друг зрелостник. А Християн Василев дойде на бала с военен камуфлажен костюм. С тунингована оранжева триколка пък пристигнаха Стоян Вучаров и дамата му в бяла рокля - негова братовчедка и ученичка във Френската. Двама мотористи ескортираха бял мерцедес с номер 7777. В последния момент отказа съединителят на едната машина и моторът удари джип "Тойота", който още не се бе изтеглил. Никой не пострада, а полицаите бързо овладяха страстите и градусът на настроението не спадна.

Още един дребен инцидент беляза първия бал, но не провали купона. Любен Александров се появи с дама на 6 г., а под диплите от тюл на пищната цикламена рокля на малката му братовчедка се подаваше бинтовано коляно. Сутринта Седеф от нетърпение влязла да се порадва на колата за бала на батко си и паднала от прозореца. Още не е тръгнала в първи клас, а вече е убедена колко е важно да се ходи на училище и да се завърши. Знае буквите А, Б, В и Ш. А един ден ще стане госпожа като своята учителка в ДГ „Щастливо детство”. 
Зад огражденията половин "Столипиново" се строи да изпрати елита на махалата - момчетата, които не само взимат диплома за средно образование, а и занаят. Нихат Ибрям облече бяла риза да изпроводи сина си Осман, жена му сложи златен наниз на шията. „Едничък ни е. Още искаме да учи, но първо ще поработи в Германия”, очерта плановете гордият татко. И нарече: „Господ да му дава здраве и късмет. Другото сам ще си го спечели, нали има професия!?”.

Дрескодът на първата абитуриентска вечер бе кралско синьо, черно и бордо с мокасини в тон на бос крак. А автопаркът бе от вехт фолксваген до последен модел БМВ и „Ягуар”.

Група европейски туристи мина слисано през шпалира за абитуриентите. В техните смугли редици се отличаваше „швед” с изрусена до бяло коса, синя риза на капки и папийонка. Друг пък заложи на плитки, лилава папийонка и цвете в същия цвят на ревера.

Армия от видеооператори търсеше най-ефектната гледна точка да запази спомените. А в небето литна дрон. По-заможните в махалата вече ги пазарят и за сватби. На бала снимките от птичи поглед бяха на Кирил Чирков, докаран в костюм в кралско синьо. „Много съм доволен, отличен 6 за Автото!”, похвали той училището, където го изучили за елмонтьор.

За едно от семействата средното образование явно е като висше, защото на тавана на бял мерцедес бе сложило грамадна черна абсолвентска шапка с пискюл. Абитуриентът вътре обаче окъсня и пропусна да обере овациите. Наборите му вече бяха преброили до 12 на стълбите с червен килим. Още в началото на партито най-развеселеният купонджия пробваше да свири цели мелодии с вувузела, сякаш е кларнет, а вратовръзката вече бе вързал на челото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?