71

Автото към учениците: Засади дърво, поправяй двойките, вярвай в чудеса!

Учителка пя с десетокласници песен за Гоце Делчев на честването на 55 г. от основаването на гимназията по транспорт и строителна техника

Песен за Гоце Делчев екна в двора на професионалната гимназия, която носи неговото име. Учителката по английски език Елена Иванчева застана на микрофона, а десетокласници пригласяха по дискретен знак от преподавателката Мария Тъканова.

Директорката на ПГТСТ „Гоце Делчев“ Бойка Борисова не се сдържа и на свой ред запя от първия ред на честването на 55-годишнината на училището. За шейсетият рожден ден ще пеем всички, пошегува се тя.

С патронния си празник училището отбеляза 120 г. от гибелта на Гоце Делчев. А по повод своята годишнина събра мирогледа си в послание към учениците: „Щом си избрал това училище, значи е най-доброто –гласи то. – Посади дърво, за да имаш корени! Ако не си готов да завършиш, не започвай! Когато се забавляваш, забрави да ученето! Приемай спокойно двойките, но ги поправяй! Учи системно, но не прекалено! Доведи друг след себе си! Вярвай в чудеса!“.

„55 години сме част от историята на българското образование  - училище с минало, богато на спомени, с настояще с предизвикателства. Бъдещето расте в него“, каза Бойка Борисова. Амбицията й е да продължи да да развива иновативността, да подкрепя блестящи умове на учители и ученици. На преподавателите пожела търпение, здраве, сила и воля да продължат да пишат историята на Автото.

Празникът продължи с волейболен мач на ученици от гимназията срещу отбора на ПГЕЕ. Имаше още демонстрации с учебни автомобили.

В бинарен урок „Електрически превозни средства“ инж. Борислав Карлов и Снежинка Николова съчетаха обучението по специални предмети и английския език.

А 11. А клас проведе забавна игра в новата класна стая на открито, оформена от палети в ярки цветове срез зеленината на училищния двор. Учителката Атанаска Банкова предизвика Клуба по интереси „Географията – пътешествие и забавление“. Учениците трябваше да хвърлят зарче и после да намерят скрит наоколо въпрос със същия номер. Чрез отговорите кръстосаха България надлъж и шир.

Честванията продължават следобед в хотел „Империал“ с прожекция на документален филм за училището, създаден от Боян Ставрев. След това директорката ще награди изявени ученици и учители.

Иван и Карел са от тази година в Автото и изпитват смесени чувства. „12 часа английски на седмица. Не е лесно. Ако можеше и да няма отсъствия…“, пошегуваха се момчетата от 8. А клас. Но разчитат специалността „Спедиция и логистика“ да им даде възможност за добра реализация.

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Панайот

Панайот

06.05.2023 | 21:52

Идвай на училище!

Отговори
2 0
Истината

Истината

05.05.2023 | 16:46

И не слушай чалга! Завърши Автото - стани кмет! Построй Зоопарк, хотел...

Отговори
5 0
ХА,ЧЕСТИТО

ХА,ЧЕСТИТО

05.05.2023 | 15:48

Честита годишнина на училището,което е ковачница на кметове на Пловдив.Ако можехте да обучавате учениците в честност и безкорисност-цена нямаше да имате/ако можеше и малко ум да им налеете,че две думи не могат да вържат/

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?