49

Атанас и Ирина от Математическата с национални дипломи от МОН

Двама зрелостници от Математическата гимназия ще получат традиционната национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката. 

Тя се дава на абитуриенти, завършили  учебната година с пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити. Отличените са показали и постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Пловдивчаните сред общо 25-имата зрелостници с национална диплома в цялата страна, са  Атанас Бунтов и Ирина Голева.  

И двамата са ученици на МГ от 5. клас, като на НВО в 7. Атанас постига на изпитите по български и математика максималните 100 точки. Той бе в националния отбор на България на Международната олимпиада по лингвистика през 2021 г.

Ирина е носител на втора награда от Международния форум за компютърни изкуства „Компютърни пространства 2019“ и тогава получи отличието си от евркомисаря Мария Габриел.

Деветима са носителите на национална диплома в София, по двама са наградените в Пловдив, Варна, Сливен, Велико Търново и по един в Бургас, Враца, Габрово, Кърджали, Монтана, Казанлък, Гоце Делчев и Шумен. Най-много са пълните отличници от Софийската математическа гимназия - четирима. По двама носители на националната награда имат Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив, Профилираната гимназия с преподаване на западни езици "Захари Стоянов" в Сливен  и Американския колеж в София.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?