Следвайте ни

Арест за "дилъра без дрога" от Душото

viber icon

18-годишният Виктор Бурнарски ще чака старта на делото срещу него в следствения арест. Това решение взе вчера съдия Герцова от пловдивския районен съд, която разгледа искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо младежа.

Срещу Виктор са повдигнати обвинения за притежание на 1,8 грама марихуана на стойност 13 лева. Той е бил арестуван, но при извършения му личен обиск и претърсване в дома му, не са открити наркотици, заяви защитникът му Никола Симеонов. Така случаят се превръща в прецедент, тъй като нароченият за дилър младеж ще лежи зад решетките за притежание на дрога, въпреки че в него такава не е била открита.

Тезата на обвинителите, в лицето на зам.-районния прокурор Атанас Илиев, и искането за постоянното задържане 11-класника от СУ „Св. Климент Охридски“ лежи върху показанията на охранителния бос Иван Петлешков и 12-годишната му дъщеря, която е станала пряк очевидец на случката в ОУ „Душо Хаджидеков“.

Илиев настоя за налагането на най-тежката мярка спрямо Виктор, тъй като можело да се направи обосновано предположение, че двата пакета с марихуана били собственост на Виктор. Освен това съществувала и реална опасност младежът да извърши ново престъпление, тъй като през август м.г. отново бил спипан с трева, но разследването било прекратено, тъй като по това време Бурнарски бил непълнолетен. Прокурорът заяви, че престъплението е с висока обществена опасност, тъй като е извършено в района на школо, където учат малолетни деца и добави, че ВиктоÑ
 € е бил разпознат от свидетелите по делото.

Тезата на обвинението мигновено беше контрирана от адвокат Никола Симеонов. Той заяви, че разпознаването било опосредено, тъй като свидетелят Петлешков посочил момчето след разговор с 12-годишната му дъщеря, която пък била разпитана без да бъдат изготвени нужните експертизи. Освен това той разказа, че по време на разпознаването Виктор бил поставен в компанията на трима роми, които нямали нищо общо визуално с него.

„Няма изготвени протоколи за оглед, не знам как са приобщени като доказателства тези пакети с дрога. Няма и отпечатъци“, заяви Симеонов и изрази възмущението си от медиите, които според него незаконно са изнесли данни за личността и снимки на Виктор.

Защитникът поясни, че по време на инцидента клиентът му играел баскетбол в училището изрази недоумение защо клиентът му би останал на мястото, за да чака родителите и полицията, ако дрогата била негова.

„Нямам нищо общо със случая. От 10 години ходя в това училище да спортувам с приятели. Показанията си дадох под натиск от страна на полицаите“, бяха последните думи на Виктор пред магистратите.

Съдия Герцова взе страната на обвинителите и остави обвиняемия в следствения арест. Тя мотивира решението си с факта, че обвиняемият може да извърши ново престъпление или да въздейства на свидетелите по делото. Тя подчерта, че основната причина да го прати зад решетките е, че деянието е извършено в района на школо, където учат малолетни деца.

Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?