Следвайте ни

Анкета в мрежата: Питат родителите как искат да учат децата им - присъствено или дистанционно

viber icon

Анкета в интернет проучва сред родителите кои е най-предпочитаният начин за протичане на учебният процес в училищата на децата им с оглед на усложнената епидемологична обстановка в страната. Проучването е дело на Института за изследвания в образованието и Асоциация Родители.

При попълване на анкетата се посочва дали се предпочита обучението да е присъствено или онлайн за всички, дали само част от учениците да преминат онлайн или пък да се въведе смесена форма (комбинираща присъствено и онлайн обучение по определена схема). Посочват се и за колко време според тях е подходящо да се мине към дистанционни уроци. 

Освен това там те могат да споделят какви биха били основните предизвикателства при провеждането на онлайн обучение за детето или децата им. Прави се и проучване на мотивацията на хлапетата да учат, като има възможност да се дадат отговори за до 3 деца. 

Анкетата е изцяло анонимна и отнема не повече от 10 минути. Родителите обаче трябва да посочат своя пол, възраст, образование, говорим език в семейството, дали столицата, голям или малък град. В кой клас и какво училище посещава детето им. Имат възможност да дадат отговор и за повече деца. 


Данните от изследването ще бъдат внесени официално в МОН за подпомагане на процеса на вземане на решения с отчитане на гледните точки на всички заинтересовани страни.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Вели

Вели

01.11.2020 | 11:34

Дистанционо

Отговори
3 0
Наталия

Наталия

31.10.2020 | 19:49

Присъствено,рабира се !

Отговори
1 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?