Следвайте ни

Аниматор в туризма стана отличен начален учител

viber icon

Най-трудно за голямото училище в града е намирането на добър учител по чуждите езици, сочи опитът на Валентина Стоенчева - дългогодишен директор на елитното СУ „Св. Патриарх Евтимий“.

Там това лято четирима кандидатствали за позицията преподавател по испански, двама - по немски, 15 - за мястото по български език и литература. Най-трудно се оказало да се намери човек с педагогическа квалификация по италиански и български едновременно, като двете вероятно ще бъдат разделени.

Имахме обаждания дори и от чужбина, но кандидатите се отказаха, като чуха, че местата са по заместване, казва директорката. Предстои подборът по документи, след което избраните се явяват пред комисия. В нея винаги има колега по съответния предмет, който задава въпроси във връзка с учебното съдържание. Държим още кандидатът да е комуникативен и да има умения за работа в онлайн среда, обяснява Стоенчева. Не може да се каже категорично дали предпочита преподавател с опит или мотивиран млад човек. Преценява  индивидуално и непредубедено. Така дала шанс на кандидатка, която преди била аниматор в туристическа агенция, и тя се оказала попадение за начален учител. Друг път чета CV-то и си казвам: „Това е моят човек!“. Но на интервюто впечатлението е друго“, казва Стоенчева.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нора

Нора

13.08.2021 | 16:41

Дано ги взимате без връзки! Че легенди се носят…

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?