Следвайте ни

Английската с 35 пълни шестици на матурите, 7 пъти 6.00 в 12. В

Димитър Чакъров от Математическата заслужи по 100 точки на зрелостните изпити по български и математика

viber icon

35 пълни шестици на държавните зрелостни изпити тази година получиха абитуриентите от ЕГ „Пловдив“, въпреки трудните последни месеци на пандемия и дистанционно обучение. Няма клас без пълна шестица, като най-много са в 12. В – седем.

Четирима от абитуриентите са с по две кръгли шестици – Йоанна Рангелова от 12. А, Гергана Георгиева от 12. Д, Николай Мъглов от 12. К и Георги Желязков от 12. Г клас, който е с максималните  100 точки и на втория зрелостен изпит по биология.

Средният успех на випуск 2020 в Английската, който наброява 266 зрелостници, е отличен 5.53.

Математическата гимназия също има зрелостник с две пълни шестици на държавните зрелостни изпити – Димитър Чакъров е с максималния сбор от по 100 точки  на матурите по български и математика. Тази година той се нареди сред победителите в националния конкурс „Млади таланти“, заедно със съученика си Йордан Цветков. Разработката им предлага нов поглед към теорията на числата и в основната си част е подготвена по време на шестседмична лятна школа в Масачузетския технологичен институт миналата година. Там Димитър се представи блестящо и за първи път българин попадна сред най-добрите. Абитуриентът бе сред отличниците на България, наградени в края на 2019 г.  от министъра на образованието Красимир Вълчев, отличен е и със сертификат за дебютен пробив в областта на компютърните технологии от президента Румен Радев. 

Първенците на матурите, които са и с отлични дипломи, ще бъдат предложени за национална диплома, която всяка година се връчва от МОН.

Резултатите от държавните зрелостни изпити бяха огласени в петък, като всеки може да провери своя в електронната система с персонален код. Обобщенията за страната и по области се очакват идната седмица.

4354 зрелостници от Пловдивска област бяха допуснати до матурата по български език и литература, а на втората – по избираем предмет, се явиха 3405.

По думите на министър Красимир Вълчев, успехът сега е малко по-висок от миналата година, когато бяха записани най-ниските резултати до момента по български език и литература. Според Вълчев повишението е свързано с трудността на изпитните варианти, която бе съобразена с дистанционното обучение в последните 3 месеца. Анализът обаче предстои.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Добър директор ли?Просто лош човек

Добър директор ли?Просто лош човек

15.06.2020 | 07:39

Добьр директор ли?Един подлец не може да бъде добър директор.Видяхме го на изборите в Пловдив.Подлец ипродажник.В тая професия да водиш деца просто трябва да си добър човек,а той не е.Затова е и алкохолик.Тая съвест не може да не говори.

Отговори
1 0
Амбър Радева Вечната

Амбър Радева Вечната

14.06.2020 | 19:37

Този ,пиандурник е най-дълголетния съветник от БСП Пловдив!Някой задава ли си въпроса ,как така громи ГЕРБ а е назначен от тях за директор на най/престижното училище в Пловдив!?Който даде най -верния отговор ще получи награда!

Отговори
2 0
Очевидец

Очевидец

14.06.2020 | 15:48

Виждате ли тая снимка и тая поза.Точно тук никити радев казва при изключен микрофон-- айде бе що става.Нали за края на годината ми обещахте галон уиски.Що става сега, че го нема?АЙде бе,че пресьхнах.Бях на 5метра от него,ама фотото не ме е хванало.Даскалиците бяха в потрес.Иначе добър директор.За политик не става И как да става..Плътно човек на Гергов.

Отговори
1 1
Обективен

Обективен

14.06.2020 | 13:45

Добър директор,макар и алкохолик.Слаб и продажен политик.

Отговори
2 1
Образован

Образован

14.06.2020 | 19:52

Този прошляк кара кола купена от Чолаков, живее в апартамент, къпен от Чилаков, ходи на море в апартамента на Чолаков, плува в морето у пие уискито на Чолаков,сина му завърши в Лондон с пари от Чолаков, абе с две думи корумпиран и продажен пияница!

Отговори
2 0
Проветряване му е майката

Проветряване му е майката

14.06.2020 | 13:24

Айде Боче,проветри герб и с такива величия ,като невестулката дана, титюците ибидоните и за Пловдив си готов с проветряването.Като добавиш пияндето Радев ивече гербаджийската свиня гочето,за филибето си непотопяем като Титаник.

Отговори
2 1
Съвет. До герберугите

Съвет. До герберугите

14.06.2020 | 13:13

Бухльо няма да ви излезе и много скъп.Обича от сутрин да лочи.Заботилка уиски е готов.

Отговори
2 1
БСП,най-после се очиства

БСП,най-после се очиства

14.06.2020 | 13:09

А бухльо и той станал ,като господаря си прасето гергелан от герб.Вече няма кой да льжат.Всичко цъфна на изборите в Пловдив.Боче с тези ли ренегати ще проветряваш герб.Халал да са ти.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?