Следвайте ни

Ангел с лекарски слушалки за медиците от МБАЛ "Св. Мина"

viber icon

Ангел с лекарски слушалки получиха медиците от МБАЛ „Св. Мина“ – да ги благославя и закриля в битката им за живота на пациентите и в личния им път.

Специалният дар и още сувенири за Коледа изработиха учители и родители от ДГ „Щастливо детство“, а шефът на лечебното заведение проф. Петър Петров ги получи лично от директорката Евгения Попиванова.

Кратката „церемония“ се състоя на тротоара пред лечебницата, за да не се поемат излишни рискове с влизане в болничната среда.

Заедно с ръчно изработените подаръчета за персонала,  екипът на детската градина направи и парично дарение. Сумата от около 700 лева е от миналогодишния коледен базар. Тогава по проект за работа със семействата в ДГ „Щастливо детство“ имаше поредица от работилнички с участието на родителите от българската, ромската и турската общност.

Сега към изработеното тогава са добавени още сувенири за лекарите, които да им донесат настроение и светлинка в трудния момент.   Сред украшенията са коледни венци, декорации с клонки и шишарки върху дъбова кора, висящи пана за стена с формата на сърце от клонки, композиции за коледната трапеза.

Педагогическият съвет реши във време на изпитание за всички ни да ги занесем именно на медиците като знак за благодарност и подкрепа, обясни Евгения Попиванова. Очаква се потвърждение и от „Пълмед“,  че ще приемат част от изработените сувенири.

Заедно с тях днес персоналът на МБАЛ „Св. Мина“ получи и благодарствен адрес от екипа, децата и родителите от ДГ „Щастливо детство“.

Снимки: Наташа Манева

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?