Следвайте ни

Алпинисти катерят библиотеката за детски фестивал

viber icon

Алпинисти ще изкачат северната стена на НБ "Иван Вазов" по време на детския фестивал „Четем, спортуваме, успяваме!“, който започва на 29 май в 10 часа. Основните му прояви обаче ще са до Виенския павилион в Цар Симеоновата градина. 

Фестивалът ще продължи на следващия ден като мероприятията ще продължат до 17 часа. 

Децата ще могат да се запознаят със здравословния и активен начин на живот, с безопасното пребиваване сред природата и с дейността на институции и организации, свързани с туризма. 

Ще представят екипировки, методи за спасяване и други техники за оцеляване. Демонстрациите ще се реализират около и във Виенския павилион на Цар Симеоновата градина. 

Пак в парка ще бъде ще се проведе ориентиране в градски условия. 

Програмата включва и още събития, които ще се състоят във Виенския павилион и пространствата на парка, около него.

Природонаучен музей – Пловдив ще представи през двата дни мобилната изложба „Река на биоразнообразието“ с реалистични макети на животни. 

На 29 и 30 май Общинският приют за безстопанствени кучета ще запознае децата с грижите за животните и начина, по който може да се осинови куче. На събитието ще присъстват подобни питомци. Децата ще имат възможност да общуват с тях, да ги докосват и галят.

На 29 май сдружение СпелеоКлуб – „Пълдин“ ще демонстрира оборудване и техники за спасяване и гмуркане, проникване в пещери и тяхното проучване. 

На 29 и 30 май Фондация „По-диви Родопи“ ще представя изложба и снимки от тази красива българска планина.

Асоциацията на родителите на деца с увреден слух ще представят изработеното от тях в творческите групи и ще демонстрират комуникация чрез жестове.

Фестивалът е организиран от НБ „Иван Вазов“, заедно с Община Пловдив, Съвместното командване на специалните операции /СКСО/, Асоциацията за социална, здравна и правна помощ /АСЗПП/ и клуб „Агарта“. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?