3906

Александър Пендов от МГ с бронз на Младежката олимпиада по информатика

Осмокласникът от Математическата гимназия в Пловдив Александър Пендов спечели бронзово отличие на Младежката олимпиада по информатика.

Двата български отбора завоюваха общо 8 медала в конкурениция с 64 участници от 13 държави.

Първият ни отбор е и на първо място в отборното класиране по медали. В него златни медали взеха Симона Христова от 10. клас на Природоматематическата гимназия "Нанчо Попович" в Шумен и Андрей Стефанов от 9. клас на Първа частна математическа гимназия- София. Сребърни медали спечелиха и деветокласниците Серкан Рашид и Иво Иванов ППМГ "Нанчо Попович".

Във втория български отбор златен медал грабна Денислав Манев, ученик от 8 клас, Природо-математическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово. Осмокласниците Йордан Цоканов от СМГ „Паисий Хилендарски“ в София и Александър Пендов от МГ „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив спечелиха бронзови медали, същото отличие има и Борис Ангелов от 9 клас на СМГ.

Александър тази година спечели и сребро на Младежката балканска олимпиада по математика. 

Ръководителите и на двата отбора са Илиян Йорданов от Института по математика и информатика към БАН и Димитър Добрев от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Домакин на състезанието, което се проведе дистанционно, бе гр. Струмица, Северна Македония.

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?