Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, програмата „Младите (въз)действат“ ви очаква

viber icon

Младежкият център в Пловдив стартира сформирането на втора група стажанти, които ще се докоснат до света на неформалното образование и младежката работа, ще придобият умения за водене на дейности и организиране на събития, ще се превърнат в посланици на идеята за местно развитие и облагородяване на града и малките населени места.

За втора поредна година там се провежда обучителната програма „Млад стажант“, която дава пространство за изява, творчество и споделеност. Настоящото издание е на тема „Младите (въз)действат“, а програмата е съставена от 13 модула на различни теми. Сред тях са: емоции и изразяване, преодоляване на стереотипи; креативност и изкуство; eкология и доброволчество; социално предприемачество и управление на проекти; създаване на съдържание, информираност и защита в онлайн среда.

Всяка сряда и четвъртък в рамките на 3 седмици участниците ще се включат в обученията, посветени на въздействието на младия човек върху заобикалящата го среда. С надграждането на своите умения по време на всеки от модулите ще имат възможността да реализират все по-успешно идеите си, да изразяват свободно позицията си и да участват активно в обществото.

Това са едни от основните цели и  на наръчника по програмата „Младите (въз)действат“, създаден от образователния екип на ОП „Младежки център Пловдив“ в партньорство с Младежки център - Враца, Младежки център - Добрич и Международен младежки център Стара Загора от Националната мрежа на младежките центрове, както и ФПИК, Норсенсус Медиафорум.

Дейностите ще се провеждат в Младежки център - Пловдив. Стартът е днес в 10:00 ч. Могат да се включат младежи от 15 до 29 г., като попълнят онлайн регистрационна форма.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?