Следвайте ни

Акция „Подари приказка“ събира книжки за деца  до 3 г. в нужда

viber icon

Второто издание на кампания "Подари приказка"  събира книжки, които ще достигнат до домовете на деца в нужда до 3-годишна възраст. Акцията е до 30 ноември.

Събраното ще е изненада за коледните празници  семействата от програмата „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“. Целта е книжките да помогнат още в ранна възраст да  се развият въображение и любопитство към света. 

Желаещите могат да се включат, като съберат и дарят книги и образователни комплекти, подходящи за деца до 3 г., и като споделят събитието във Фейсбук в своя кръг – за да достигне информацията до повече хора, които също биха се включили.

Понеже идеята е да се насърчат повече родители да четат на децата си, всеки има възможност също да запише кратко видео как той чете любима приказка на своето дете. Мястото за споделяне е на страницата на кампанията във Фейсбук с  #podariprikazka. 

Патронажната услуга „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“ се осъществява у нас от Тръст за социална алтернатива от 2016 г. Тя подкрепя млади майки и семейства, живеещи в бедност, за да могат да отглеждат децата си в безопасна и стимулираща среда, въпреки лишенията и трудностите. Обучените патронажни сестри работят в София и Пловдив и в рамките на около 60 посещения полагат основите за по-добро бъдеще на семействата и децата им. 

Амбицията на екипа е един ден тази услуга да бъде достъпна за всички семейства в нужда, като за целта се търсят още съмишленици - родители, лекари, служители от социалната и здравната сфера. 

В първото издание на кампанията „Подари приказка“ миналата година са събрани  1500 книжки и играчки за 120 семейства. 

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?