Следвайте ни

Аграрният университет приема документи до 7 септември

viber icon

В Аграрния университет документи за допълнителен прием се приемат до 7 септември, като има вариант това да стане онлайн през сайта на висшето училище или на място.

Признават се оценки от матурите за кандидатите с диплома от 2008 г. насам. За останалите, които не са държали зрелостен изпит, вузът обяви допълнителен приемен през август.

Все още има места в „Агрономство (лозаро-градинарство)“ и единични бройки в „Агрономство (полевъдство)“. По 1-2 са останали също в „Екология“ и „Растителна защита“, а 5-6 в „Декоративно озеленяване и градинарство“.

Има места и в „Тропично и субтропично земеделие“ - специалност, която се избира основно от гръцките студенти. В икономика и туризъм възможностите са само за платено обучение.

Началото на академичната година е планирано за 14 септември. Ще се придържаме към вариант, при който групите да ползват максимално едни и същи помещения, без да се местят, за да не се сливат потоците, казва зам.-ректорът по учебната дейност доц. Боряна Иванова. От 1 октомври ще се актуализира разписанието на практическите занятия.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?