Следвайте ни

Аграрният университет пълни метално сърце с капачки СНИМКИ

Да напълним голямото сърце на Аграрния университет –Пловдив, призова Студентският съвет – символично и буквално, поставяйки зад ректората метална конструкция с човешки ръст. В нея ще се събират капачки от бутилки в рамките на кампанията, която върви  няколко години. Вече се договорихме с фирма, която да ги изкупува, обясни председателят на Студентския съвет Христо Козаров. Капачките ще се рециклират, а средствата ще са за благотворителна кауза. До момента с приходите са купувани кувьози за недоносени бебета, но Аграрният университет обмисля и други възможности.

Още на старта на инициативата, на който присъстваха ректорът на вуза проф. Христина Янчева и председателят на Националните студентски съвети Яна Вангелова, се напълни около 1/3 от металното сърце.  Най-активни се оказаха младежите от общежитие „Чайка”-3 и Домовият съвет там. Капачки обаче могат да носят не само студенти, а всички граждани, уточни Христо Козаров. Акцията не е кампанийна. Идеята е да продължи дългосрочно в името на отговорното потребление и добротворството.

Снимки Наташа Манева

Елица Кандева

Редактор-репортер екип „общество“

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?