Следвайте ни

Аграрният университет открива нов корпус във формата на книга

viber icon

Нов Учебен център за практическо обучение на студенти по растениевъдство и растителна защита ще бъде открит утре в Аграрния университет от министъра на образованието Красимир Вълчев. Изграден е за 30 месеца с финансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОП „Региони в растеж“. Сградата с визията на книга е до опитното поле, с обща застроена площ 1238 кв. м. Съоръжението разполага с модерно оборудвани специализирани кабинети за практическо обучение, хранилища, подготвителни помещения, кабинет на преподавателите, лекционни зали, интерактивни зали за учебни презентации и семинари, за предприемачество и иновации в растениевъдството и агробизнеса и за приложение на IT технологии в растителната защита.


Сградата отговаря на клас на енергопотребление „В”. Газифицирана е, а соларни панели на покрива осигуряват топлата вода за битови нужди. Пространството наоколо е благоустроено с алейна мрежа, паркинг, кътове за сядане, озеленяване, осветление. Осигурена е достъпна среда за хора в неравностойно положение. 

Модерният корпус ще даде възможност за въвеждане на нови методи на обучение, които ще повишат интереса на студентите, ще гарантира последващото им успешно реализиране на пазара на труда и ще увеличи атрактивността на професионалните направления „Растениевъдство” и „Растителна защита”. След като първата копка бе направена на 2 ноември 2017 г., центърът е първата самостоятелна нова сграда от построяването на учебните корпуси в края на 50-те години на миналия век. Само преди 2 г. на същия терен имаше три бараки, градени още през 1958 г. Придобивката е символ на просперитета на нашия университет, който съхранява най-добрите традиции в теоретичното и практическо обучение, но същевременно се развива като модерна образователна институция, казва ректорът проф. Христина Янчева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?