Следвайте ни

Аграрният университет има места в 7 специалности

Единични места за попълване остават в 7 от 13-те специалности в Аграрния университет. До 16 септември все още може да се кандидатства в „Екология и опазване на околната среда”, „Растителни биотехнологии”, „Зооинженерство”, „Декоративно градинарство и озеленяване”, „Тропично и субтропично земеделие”, „Агрономство - полевъдство” и „Агрономство - лозаро-градинарство”.

Към момента заложеният прием е изпълнен на 84 на сто, каза зам.-ректорът по учебната дейност доц. Боряна Иванова. Спрямо предишните кампании от вуза отчитат по-плътно попълване на бройките, като очакват то да достигне 90 на сто.

Най-желана от кандидатите е специалността „Растителна защита”, в която всички места се заели още на първи тур. На същия етап от кампанията на 95% се напълнили и специалностите „Аграрно инженерство” и „Туризъм”.

Още на първо класиране записахме първокурсници на 70% от обявените бройки - това са младежите със стабилен интерес към агробизнеса, обясни доц. Иванова. Очаква се потокът от кандидатите за допълнителния прием да се увеличи, след като излязат резултатите от поправката на матурата. Точно по тази схема през 2016 г. и един общински съветник стана първокурсник по зооинженерство  - Айри Мурад се яви на държавен зрелостен изпит, след като пропуснал момента навремето, бе скъсан, но издържа поправката и стана студент в последната минута преди старта на академичната година.

Елица Кандева

Редактор-репортер екип „общество“

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?